Mock Test - 1 ( Intelligence Test )

Q. 1 and 2 : Use the given number series.

2 3 5 7 2 4 6 7 3 2 8 2 9 4 3 5 7 1 2 6

1)In the given number series how many times the sum of two adjacent numbers gives a prime number?

  1. (1) Six
  2. (2) Seven
  3. (3) Five
  4. (4) Eight

Answer:(2) Seven .

Explanation:-


2)Which number occurs maximum times in the given series?

  1. (1) 7
  2. (2) 3
  3. (3) 4
  4. (4) 2

Answer: (4) 2.

Explanation:-


3) Form a meaningful word from the letters ‘R E O M’. What is the position of the letters in this word which is used to indicate the word ‘Options’?

  1. (1) fourth, second
  2. (2) second, third
  3. (3) first, fourth
  4. (4) first, third

Answer: (2) second, third .

Explanation:-


4) In the given alphabet series which letter is seventh to the left of the letter which is eighth from the right side of the series?

  1. (1) K
  2. (2) O
  3. (3) M
  4. (4) A

Answer:(1) K .

Explanation:-


5)In the given alphabet series which of the following pair of alphabet is at the same distance from the alphabet which is at the Ninth position from the left of the series? (Select two correct alternatives.)

  1. (1) FL
  2. (2) BN
  3. (3) BL
  4. (4) OC

Answer:(1) FL .(4) OC

Explanation:-


Q. 6 to 10 Choose the odd term

6)Choose the odd term

  1. (1) Divine
  2. (2) Deity
  3. (3) God
  4. (4) Ghost

Answer: (4) Ghost .

Explanation:-


7)Choose the odd term

  1. (1) Loose motion
  2. (2) Malaria
  3. (3) Cholera
  4. (4) Dysentery

Answer: (2) Malaria .

Explanation: -


8)Choose the odd term

  1. (1) 210
  2. (2) 336
  3. (3) 150
  4. (4) 504

Answer:(3) 150 .

Explanation:-


9)Choose the odd term

  1. (1) CH
  2. (2) EJ
  3. (3) LB
  4. (4) FD

Answer: (2) EJ .

Explanation:-


10)Choose the odd term

Answer: (3).

Explanation:-


No comments

Hindi vyakaran Mock Test

Scholarship Exam 2024 PAPER 1/2 : Hindi अनेकार्थी शब्द Start The Quiz Time's Up score: Next question See Your Result Total Quest...

Powered by Blogger.