Mock Test - 5 ( English )
1) Choose the correct option Nisha doesn't want to participate in the running race. So she walks __________ she is lame.
- where
- as if
- as soon as
- as when
Answer: as if.
Explanation:-
2) Which one of the following describes the underlined word. Several devotees went to piligrimage on the occassion of Aashadhi Ekadashi.
- Snatak
- Bhakt
- Mates
- Shishya
Answer: Bhakt.
Explanation:-
3) Find the two correct option which means the same for the underlined word. 'Sakshi wrote poetic odes, she sensed that the loquacious movement of her pen was akin to ripple on the surface of water.
- very talkative
- local
- to locate the place
- fond of talking
Answer: very talkative or fond of talking.
Explanation:-
4) Choose the correct option which has correct meaning for the modal auxliury verb. "All births and deaths must be registered in the specified local body office."
- advice
- obligation
- suggestion
- compulsion
Answer: obligation or compulsion.
Explanation:-
Instruction for Q.5, Q.6, Q.7 Read the tour Itinerary for Goa tour of 3 nights 4 days. Day - I Arrival at Goa airport and proceed for your way towards your hotel. Relax the rest of the day. You will be received with wel-come drink. Note - Christmas Gala Dinner at addtional cost. Day - II Half day sight-seeing proceed to South-Goa. Enjoy the beaches and food there. Day - III Sightseeing at North Goa. The whole day is reserved for North-Goa Enjoy shopping there. Day - IV departure for home-town. check out after 9 a.m. Enjoy your trip
5) When can we enjoy our shopping during the tour?
- Day - 3
- Day - 2
- Day - 1
- Day - 4
Answer: Day - 3.
Explanation:-
6) What would be of addtional cost at Goa tour ?
- Sightseeing
- Welcome drink
- lunch
- Christmas Gala dinner
Answer: Christmas Gala dinner.
Explanation:-
7) We can enjoy beaches at _____________
- Goa
- South Goa
- North Goa
- Near Goa-airport
Answer: South Goa.
Explanation: -
Instruction for Q.8 to Q.9 Notice for Meeting. Dear Members, I look forward to welcome you at 5th Annual General Meeting at 'Excel Club house' of our society, on Wednesday, 17th March. The meeting will start at 11.30 am. The topics to be discussed - (1) Previous year's performances (2) Reading of annual report/balance sheet by treasurer (3) Introduction of new saftey measures. (4) Slide show on vermiculture. So don't miss it. come in time. Yours faithfully, Chairman (Galore park) Choose the correct option.
8) How many topics will be discussed in Meeting?
- 3
- 2
- 5
- 4
Answer: 4.
Explanation:-
9) The Balance sheet and Annual Report will be read by _________.
- Chairman
- Treasurer
- Share-holder
- Manager
Answer: Treasurer.
Explanation:-
10) Pick the odd man out and choose the correct option.
- East and West, Cleanliness is the best
- Erase, E-Waste
- Have faith in Almighty
- Join the to keep clean, put the rubbish into the bin.
Answer: Have faith in Almighty.
Explanation:-
Post a Comment